A SZIVACSKÉZILABDÁSOK IS KÉSZÜLNEK!

Varga Andrea edző értékelte a csütörtöki ikervári edzőmérkőzéseket:

Egyesületünk legfiatalabb játékosai is ikervári edzőmérkőzésekkel készültek a jövő heti fordulóra.

Először az U9 csapatunk (2014-2015-ös születésű gyerekek)  lépett pályára, akik a kezdeti megilletődöttség után már bátrabb játékot mutattak az ikervári ellenféllel szemben. Furcsa lehet számukra, hogy közülük néhányan már a nagypályás szivacskéziben is pályára léphetnek.

Ezt követően a legkisebbek, az U8 csapat  (2015-2016-ban született játékosok) játszotta le első szivacskézilabda mérkőzését. Jó volt látni, ahogy megpróbálták az edzésen tanultakat a pályán megvalósítani. Ők ráérnek, hiszen csak 2023. tavaszán játsszák első hivatalos mérkőzéseiket, de minden alkalmat megragadnak a gyakorlásra, fejlődésre.

Az ikervári edzéslehetőség keretében utoljára az U10 csapatunk  (2013-2014-es születésű játékosok) mérkőztek meg a hazaiak hasonló korú csapatával. Erről a korosztályról tudni kell, hogy a 2013-ban született gyerekek már csak a nagypályás szivacskézilabda pályán (kosárlabda-pályával megegyező méret) játszhatják mérkőzéseiket. Fontos, hogy megszokják a pálya méreteit és azt, hogy itt már 5 mezőnyjátékos és 1 kapus szerepel egyszerre a pályán. Első nagypályás mérkőzésükön a gyerekek – az idő múlásával – egyre bátrabban játszottak, minden jó megmozdulás után együtt örültek a védekezésben és támadásban alkalmazott jó megoldásoknak.

Összességében elmondható, hogy a csapattal együtt érkező szülők is mindhárom csapatunknál nagyon jó hangulatú mérkőzéseket láthattak.
Egyben szeretnénk köszönetet mondani az ikervári csapatnak és Horváth Tünde edzőnek a meghívásért és a részünkre biztosított edzéslehetőségért.