Sárvári Kinizsi SE – Körmendi DMTE 40-30 (21-16)
NB II. felnőtt női mérkőzés
2020. szeptember 19.18.00 Sárvár
Néző: 100 fő

Körmendi DMTE: Dudora Nikolett (kapus) Kiskós Kitti (8), Herceg Kata (6), Őri Tünde, Zsiga Réka (3), Horváth Diána (6), Cser Kitti (5), Csere: Varga Korinna, Farkas Janka, Szalai Lili, Somlai Viktória, Binecz Mercédesz (1), Dombóvári Dalma, Bokor Kinga, Anek Janka (kapus)

Edző: Varga Andrea és Kiskós Kitti

Hazai góllal és vendég válasszal kezdődött a mérkőzés, ami megismétlődött a mérkőzés 3. percében. Ezt követően a hazaiak három gólos előnyre tettek szert (8. perc: 7-4), amit eredményes átlövéseinek köszönhetően egészen a félidő közepéig tartani tudott a vendégcsapat. (13. perc: 11-8). Magabiztosan játszott a sárvári csapat, amit a félidő végére megszerzett 5 gólos előny is mutatott. (30. perc: 21-16)

A második félidő elején a hazaiak 6 góljára csak 2 góllal tudott válaszolni a körmendi csapat, ami magabiztos vezetést eredményezett a hazai csapatnak. (35. perc: 27-18) Lassan csordogált a mérkőzés hátralevő része, a sárváriaknál a fiatalok is játéklehetőséget kaptak, a fiatal körmendi csapat pedig igyekezett megtartani a két csapat közötti 10 gólos különbséget.

Edzői értékelés – Varga Andrea: “Az idegenben lőtt 30 góllal akár elégedettek is lehetnénk, de a kapott 40 gól mindenképpen mutatja, hogy a védekezésünkön sokat kell még javítanunk.”

Játékos szemmel – Cser Kitti: “A mérkőzésen esett 70 gól árulkodó a védekezést illetően. Támadásban viszont voltak szép, helyzetig tartó mozgásaink, melyeket jó százalékkal váltottuk gólra.”