Gyermekbajnokság LU13

2019. október 26., Vasvár, Kardos László Általános Iskola

10.55 Körmendi DMTE – Büki TK (0-10)
12.45 Haladás VSE II. – Körmendi DMTE (10-0)

Csapat tagjai: Bartik Borostyán, Laposa Boglárka, Molnár Emma, Molnár Réka Tamara, Szendi Réka, Tóth Bíborka, Szőke Viktória

Edző: Varga Andrea

LU13-as fordulót rendeztek szombaton Vasváron, ahova kicsi, de lelkes csapattal érkeztünk. Családi okok miatt többen nem tudtak részt venni a mérkőzésen, de sérülés miatt Szőke Viki is csak a kispadról tudott csapattársainak szorítani. Így mindkét mérkőzésen 1 kapussal és 5 mezőnyjátékossal, csere nélkül tudtunk szerepelni
Először a Büki TK csapatával játszottak a körmendiek. Az első félidőben megmutatkozott, hogy egy idősebb és fizikálisan erősebb ellenféllel szemben nem könnyű gólokat szerezni. A második félidőben a feljavuló védekezésünknek köszönhetően 3 gólra megközelítettük a büki csapatot, de a mérkőzés végén megérdemelten nyertek a bükiek a csere nélkül játszó körmendiek ellen.
A második mérkőzésen a Haladás VSE II. csapatával játszottunk. Az előző mérkőzésből tanulva a lányok már jobban figyeltek a védekezésre, amiből tetszetős támadásokat szőttek. Ez a mérkőzés nagyon jó lehetőség volt arra, hogy a szélső befutásokat gyakorolják a gyerekek. Nagy öröm volt, amikor a játékosok már tudatosan, egymást figyelve keresték jól helyezkedő társukat a befutásból kialakított gólhelyzetekben.

Varga Andrea: “Ügyesen, jól dolgoztak a lányok. Megértették, hogy a kézilabdában nem csak a góllövés a lényeg, hanem egy jó védés, egy gólpassz, vagy éppen egy jó védekezés is adhat örömre okot. És a legfontosabb, hogy élvezzék a játékot. Plusz dicséret illeti őket, mivel csere nélkül játszották végig a 2×40 perces mérkőzéseket.”

 


 

Gyermekbajnokság LU11

2019. október 26., Celldömölk, CVSE-Swietelsky Aréna

12.15 Körmendi DMTE – SZKKA II. (17-4)
13.45 Körmendi DMTE – SZKKA I. (9-11)

Csapat tagjai: Gerges Zoé, Gerges Réka, Hajós Hanna, Hajós Petra, Nagy Fruzsina, Sass Csenge, Tóth Jázmin, Kovács Petra, Horváth Míra Bettina, Kecskés Anna Eszter, Molnár Szonja Noémi

Edző: Faragó András

Játékos értékelések:

Gerges Réka: “Mindkét mérkőzésen jól védekeztünk. A második mérkőzés végére elfáradtunk. A fiatalabb szombathelyi csapat ellen nyertünk a másik ellen veszítettünk.”

Nagy Fruzsina: “A két szombathelyi csapat ellen játszottunk: az egyiken nyertünk a másikon kikaptunk. Ügyesen játszottunk, de volt a második mérkőzésen pár ügyetlen passzunk, de ezért nem szidok senkit.”