Büki TK – Körmendi DMTE 28:30 (12:13)
2019. 09. 14. 18:00 Bük, Városi Sportcsarnok, 100 néző
NB II. Ifjúsági, A csoport

Játékvezetők: Bán-Farkas László, Miksó Dániel

Körmendi DMTE: Anek Janka (kapus), Somlai Viktória (5), Herczeg Kata (11/4), Őri Tünde, Zsiga Réka (4), Horváth Diána (5), Szalai Lili (1) Cserék: Nagy Júlia (kapus) Varga Korinna (2), Dombóvári Dalma, Farkas Janka

Edző: Kiskós Kitti, Varga Andrea

Hétméteresek: 7/3 ill. 4/4
Kiállítás: 4 perc ill. 14 perc

Eredmény alakulása : 7.perc (4:4), 16.perc (8:6), 23.perc (8:10), 37.perc (17:17), 49.perc (24:22), 53.perc (25:26)

Rapszódikus mérkőzést játszottak a körmendi lányok a fiatal büki csapat ellen. Az egész mérkőzésről elmondható, hogy felváltva estek a gólok: hol a hazaiak, hol a vendégek kezében volt a vezetés. A második félidő végén a körmendi lányok jobban koncentráltak védekezésben és magabiztosabban fejezték be a támadásokat, így nagyon fontos 2 pontot hoztak el Bükről.

Kiskós Kitti edzői értékelése a mérkőzésről: “Gratulálok a lányoknak, nagyot küzdöttek!”

Herczeg Kata játékos szemmel: “A bajnokságot a Büki TK csapata ellen kezdtük. Csapatunk előző szezonban szerzett bajnoki címet tűzte ki idén is célul, de  ez sajnos a játékunkon nem látszódott. Edzőinknek igaza volt… onnan akartuk folytatni, ahol tavaly abbahagytuk. Támadásainkat sok technikai hiba és lassú játék jellemezte. A védekezésünk sem állt össze. A két csapat fej-fej mellett haladt. A hajrában sikerült összeszedni magunkat annyira, hogy az első meccs győzelemmel végződjön. Összességében nagyon örültünk a győzelemnek, de belátjuk: bőven van hova fejlődni. Jövő héten hazai pályán várjuk a SZESE Győr csapatát, akivel a “döntőt” játszottuk a tavalyi szezonban, így kijelenthetem, hogy az a meccs sokat fog nyomni az éves teljesítményünkön bizonyítás szempontjából. Készülünk és teljes csapattal várjuk őket.”