Körmend – VKLSE Győr 32 – 26 (11-11)
2
019.05.11. 14:00, Körmend, Rendészeti SZKI
NB II felnőtt észak-nyugati csoport

Játékvezetők: Fábián Balázs, Vandróczki Gábor

Körmendi DMTEDudora Nikolett, Török Eszter (3), Adorján Kinga (5), Csépke Dominika (3), Huszár Csenge (4), Cser Kitti (4), Szabó Alexandra (3), Csere: Anek Janka, Horváth Diána, Kiskós Kitti (6), Faragó Lea (4), Szalai Lili, Somlai Viktória, Zsiga Réka, Herczeg Kata

Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti

A bajnokság 5. helyezettjét fogadta a körmendi csapat ebben a fordulóban. Ennek megfelelően határozottan kezdett a győri ellenfél (11. perc 2-4). A következő 8 percben szigorított védekezésén a hazai csapat és a 18. percben 5-5-nél utolérte ellenfelét. Innen felváltva estek a gólok, mindkét csapat a védekezésre helyezte a hangsúlyt. A félidőben 11-11-nél mentek pihenőre a csapatok.

A második félidőben változtatott a körmendi csapat a támadásán, a frissen beállók új lendületet tudtak adni a csapatnak, és a gyors lerohanásoknak köszönhetően egy 7:0-ás sorozattal állva hagyta ellenfelét a Körmendi DMTE. Ezt követően felváltva estek a gólok, de a hazai csapat már nem engedte ki a kezéből a győzelmet és utolsó hazai mérkőzésén megérdemelten győzött az esélyesebbnek tartott VKLSE Győr ellen.

Varga Andrea – edzői értékelés: “Döntőnek bizonyult a védekezésünk, amelyből a mérkőzés második részében gyors, könnyű gólokat tudtunk lőni. Nagyon örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Ki támadásban, ki védekezésben vagy éppen a kapuban tudta tovább tolni a csapat szekerét. Igazi CSAPATMUNKA volt! Gratulálok az ificsapatnak a kiharcolt győzelemért.”

Kiskós Kitti edzői értékelése: “Nehezen lendültünk játékba, sok hibával kézilabdáztunk az első félidőben . A szünetben megbeszéltük a teendőket és egy sokkal dinamikusabb játékkal kezdtük a félidőt , ami el is döntötte a két pont sorsát. Gratulálok mindenkinek! 🔴⚫️

Cser Kitti – játékos szemmel: “A mérkőzés elején kihagyott helyzetek miatt a kelleténél idegesebbek voltunk, ami a védekezésünkön is meglátszott. Az ellenfél időkérése után összekaptuk magunkat és a félidőt döntetlennel zártuk. A második játékrészben csapatként dolgozva küzdöttünk a győzelemért, ami az ellenfelet meglepte és 6 gólos győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak!”