Komárom VSE- Körmendi DMTE 20-29 (11-18)
2019.04.27. 17:00, Komárom Városi Sportcsarnok
NB II felnőtt észak-nyugati csoport

Játékvezetők: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka

Körmendi DMTE: Dudora Nikolett, Török Eszter (3), Adorján Kinga (3), Faragó Lea (2), Huszár Csenge (1), Cser Kitti (4), Szabó Alexandra (6), Csere: Anek Janka, Horváth Diána, Kiskós Kitti (6), Szalai Lili(1), Somlai Viktória (1), Zsiga Réka (2), Herczeg Kata

Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti

Mérkőzés alakulása: 5. perc (2-3), 15.perc (8-8), 25.perc (10-14), 39.perc (16-23), 50.perc (19-27)

Jó előjelekkel várta a sereghajtó elleni idegenbeli mérkőzését a körmendi csapat. A pénteki egész napos városi sportverseny ugyan sokat kivett mindenkiből, de Szabó Alexandra újra játékra jelentkezhetett. Az első félidő közepéig fej – fej mellett haladtak a csapatok, minden vendég gólra érkezett hazai válasz. (16. perc 8-8) Aztán nagyobb fordulatra kapcsolat a Körmend és egy 9:2-es rohammal magabiztos előnyt harcolt ki. A félidőben magabiztos körmendi vezetéssel (11-19) vonultak a csapatok az öltözőkbe. A második félidőben sem változott a játék képe. Helyenként ötletesen, jól kézilabdázó vendégek növelni is tudták az előnyüket és a 36. perc után egy 0-4-es szériát követően már 9 góllal vezetett a fáradó hazaiakkal szemben. A mérkőzés végén a fiatalok is lehetőséget kaptak. Gratulálunk Szalai Lili idei első felnőtt góljához! Ezzel a győzelemmel már biztos, hogy a felnőtt csapat a 7. helyet szerzi meg a bajnokságban.

Varga Andrea – edzői értékelése: “Végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, a két csapat közötti fizikális különbség döntő volt a végeredmény szempontjából. Jó volt látni, hogy a játékosok felszabadultan, örömmel kézilabdáztak ezen a mérkőzésen.”

Kiskós Kitti – edzői értékelése: „Gratulálok a lányoknak! Hellyel-közzel jól sikerült végrehajtani, amit a héten megbeszéltünk. Sokkal dinamikusabban, gyorsabban játszottunk, mint a Komárom, így ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Hajrá Körmend!”

Szalai Lili – játékos szemmel: „Hatalmas lendülettel indultunk neki a mérkőzésnek, tudtuk, hogy az ifi meccsen begyűjtött 2 pont után most a felnőttön is nyernünk kell. Dinamikus játékkal, befutásokkal, indulás gólokkal és ziccerekkel a mi csapatunk bőven büszkélkedhetett ezen a meccsen. Ez segített a győzelemhez minket. Gratulálok a csapatnak!”