Körmendi DMTE – Egerszegi KK 25-29 (14-14)

Körmend, Rendészeti sportcsarnok, Néző: 50 fő.
JT: Kovács Kamilla, Tóth Johanna.

Körmend: Anek Janka – Török Eszter (4), Adorján Kinga (6), Kiskós Kitti (9/5), Cser Kitti (3), Benedek Ágnes (2), Herczeg Kata. Csere: Bokor Kinga, Őri Tünde (1), Zsiga Réka, Horváth Diána, Péter Sára.

Oláh Sándor:

“Gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a vendég gárda és 3-0-ra elhúzott, az első 6 percben nem tudtuk bevenni a kapujukat. Aztán kezdtek góllá válni a helyzeteink és a 13.percre utolértük őket (7-7). Ám innen újra hátrányba kerültünk és csak a félidő végére tudtunk újra egalizálni.

A második játékrészt mi kezdtük jobban. Végre egészen jól működött a hátsó alakzatunk, de ez kevés volt az üdvösséghez, mert elől hétméteresek és tiszta helyzetek garmadáját hárították az ellenfél hálóőrei. Ettől teljesen elfogyott az önbizalmunk, ami magával hozta az ellenfél jobb teljesítményét. Ők pedig nem tétováztak és kihasználva bizonytalanságainkat egy 8-1-es rohammal eldöntötték a mérkőzést.

Sokat kell még fejlődnünk, hogy elérjük hosszútávú célunkat, ehhez a fiatal játékosainknak rutint kell szerezniük!”

Zsiga Réka csapatunk játékosának értékelése:

“Nagy erőbedobással álltunk a Zalaegerszeg elleni meccshez, mert tudtuk, hogy valamilyen szinten döntő fontosságú mérkőzés lesz. Az első néhány percben a védekezés nem volt tökéletes, de támadásban sem indítottunk jól. Majd utána összeszedtük magunkat és hoztuk a lemaradást. A védekezés az első félidő második felére jobban összeállt és próbáltuk tartani a minimum két gólos előnyünket. A második félidőben egy-egy pillanatra elkalandoztunk, amit a zalaiak kihasználtak. A végére elszaladtak 4-5 góllal, de nem adtuk fel és hajtottunk. Sajnos a végjáték nem azt hozta számunkra, amit szerettünk volna. A vereséghez hozzájárultak az elhibázott hétmétereseink és a kihagyott ziccereink.”

Ifjúsági: Körmendi DMTE-Egerszegi KK 32-20(10-8)

Oláh Sándor:

“Fiataljaink a második félidei jó játékuknak köszönhetően nyertek, így őrzik 3. helyüket a bajnokságban!”