Bravúros döntetlen a nyitányon!

Körmendi DMTE-Bajnok DSE Nemesvámos 33-33(14-17)

Körmend, Rendészeti sportcsarnok, Néző: 50 fő.
Jt:Ritter András,Zámbó Tibor.

Körmend: Anek Janka – Török Eszter (6), Adorján Kinga (6), Őri Tünde (2), Kiskós Kitti (6), Cser Kitti (4), Benedek Ágnes (8). Csere: Zsiga Réka (1), Horváth Diána, Szalai Lili, Kondics Petra.

Oláh Sándor:

Az idény első mérkőzésén jó támadójátékkal, viszont gyenge védekezéssel kezdtek a csapatok. Ennek megfelelően fej-fej mellett haladtunk az ellenféllel a félidő közepéig. A 14.percben még viszonozni tudtuk az ellenfél 9.gólját, a következő azonban 3 gólt kaptunk zsinórban. Ez meghatározta a játékrész hangulatát a hátralévő időben, Az időkérés is csak annyira rázta fel a lányokat, hogy tartottuk a meglévő különbséget.
A szünetben átvettük a hibákat, egyeztettük a tennivalókat. Ennek ellenére csak a 42.percben tudtunk közelebb kerülni a veszprémiekhez (21-23). Ez hozott némi önbizalmat így a 45.percben már csak 1 volt közte. A hosszú végjáték elején pedig kiegyenlítettünk 52.perc 28-28.A védekezések továbbra is gyengén muzsikáltak így csak a támadásainkban bízhattunk, azonban az ellenlábasunk is. Sajnos újra átvették a vezetést és az 57.percben újra kettővel vezettek. A lányok azonban elhitték, hogy van még esély és az 59.percben újra egyenlő volt 32-32.Az utolsó perc felénél újra hátrányba kerültünk de nagy szívvel döntetlenre mentették játékosaink a meccset.
Kitartásukért dicséret illeti a lányokat!

Benedek Ágnes csapatunk játékosának szavai:

Senki se számított erre a végkimenetelre, de amúgy meg is tudtuk volna nyerni, mert jól ment a játék – meg azért szerencsénk is volt. A védekezésen van mit csiszolni, sajnos nem érzem a helyem se kettesben, se szélső védőként, hármasban meg nem játszok már egy ideje – ahol amúgy szoktam. Szóval nekem jelenleg nem megy a védekezés, a támadás viszont kivételesen igen. Szépen megvoltak a helyek is. Összességében ügyesek voltunk, de ennél többre is képesek vagyunk – tehát tudunk nyerni -, mert nem lesz mindig velünk a szerencse.